Víťaz 2017: Čokoládovo mandľová torta

Súťaž o „Susedskú mňamku“ bude aj tento rok, a opäť môžete vyhrať cennú trofej! Ale o svoj recept sa musia víťazi aj podeliť, a tu vám prinášame víťaznú Čokoládovo mandľovú tortičku po ktorej sa minulé leto len tak zaprášilo!

Potrebujeme

  • 225 g čokolády na varenie, rozlámanej na kúsky
  • 3 lyžice vody
  • 150 g hnedého cukru
  • 175 g zmäknutého masla a trochu masto na potretie zvtášť
  • 5 vajec, bielky a žĺtky oddelené
  • 200 g mletých ošúpaných mandlí
  • práškový cukor na posypanie
  • čerstvé drobné ovocie
  • a šľahačku na podávanie

Postup

  1. V panvici na veľmi slabom ohni roztopíme čokoládu s vodou a miešame, kým nie je hladká. Pridáme cukor a miešame, kým sa všetko nespojí, potom panvicu odstavíme
    z ohňa.
  2. Pridáme maslo v malých kúskoch, aby sa roztopilo v čokoláde. Zľahka vmiešame mleté mandle a múku. Postupne pridávame žĺtky a zakaždým dôkladne prešľaháme.
  3. Vo velkej mise z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do čokoládovej zmesi. Pridáme ošúpané posekané mandle. Zmes preložíme do vymastenej otváracej tortovej formy s priemerom 23 cm a povrch vyhladíme.
  4. V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 40 – 45 minút, alebo kým sa dostatočne nezdvihne a nestuhne (korpus môže pri pečení na povrchu popraskať)
  5. Necháme chladnúť vo forme 30 – 40 minút, potom tortu vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Posypeme ju práškovým cukrom a podávame s pokrájaným čerstvým ovocím a so šľahačkou.

Leave a Reply

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *