Súťaž o „Susedskú mňamku“ bude aj tento rok, a opäť môžete vyhrať cennú trofej! Ale o svoj recept sa musia víťazi aj podeliť, a tu vám prinášame víťaznú Čokoládovo mandľovú tortičku po ktorej sa minulé leto len tak zaprášilo!
Potrebujeme
- 225 g čokolády na varenie, rozlámanej na kúsky
- 3 lyžice vody
- 150 g hnedého cukru
- 175 g zmäknutého masla a trochu masto na potretie zvtášť
- 5 vajec, bielky a žĺtky oddelené
- 200 g mletých ošúpaných mandlí
- práškový cukor na posypanie
- čerstvé drobné ovocie
- a šľahačku na podávanie
Postup
- V panvici na veľmi slabom ohni roztopíme čokoládu s vodou a miešame, kým nie je hladká. Pridáme cukor a miešame, kým sa všetko nespojí, potom panvicu odstavíme
z ohňa. - Pridáme maslo v malých kúskoch, aby sa roztopilo v čokoláde. Zľahka vmiešame mleté mandle a múku. Postupne pridávame žĺtky a zakaždým dôkladne prešľaháme.
- Vo velkej mise z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý vmiešame do čokoládovej zmesi. Pridáme ošúpané posekané mandle. Zmes preložíme do vymastenej otváracej tortovej formy s priemerom 23 cm a povrch vyhladíme.
- V rúre predhriatej na 180 °C pečieme 40 – 45 minút, alebo kým sa dostatočne nezdvihne a nestuhne (korpus môže pri pečení na povrchu popraskať)
- Necháme chladnúť vo forme 30 – 40 minút, potom tortu vyklopíme na mriežku a necháme úplne vychladnúť. Posypeme ju práškovým cukrom a podávame s pokrájaným čerstvým ovocím a so šľahačkou.